BROJ PRIGOVORA PACIJENATA VEĆI ZA 500

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Broj prigovora pacijenata za prvih devet mjeseci ove godine veći je za gotovo 500 u odnosu na isti period prošle godine, podaci Ministarstva zdravlja, iz kojih je saopšteno i da su se crnogorski pacijenti najviše žalili na kvalitet zdravstvenih usluga, postupke zdravstvenih radnika, dužinu čekanja na zdravstvene usluge i organizaciju rada zdravstvenih službi.

Iz resora Kenana Hrapovića je saopšteno i da se najveći broj prigovora odnosi na najveću zdravstvenu ustanovu u zemlji Klinički centar Crne Gore.

Po broju pristiglih prigovora pacijenata slijede Dom zdravlja Podgorica, te barska Opšta bolnica, dok domovi zdravlja Mojkovac, Andrijevica, Tivat, Cetinje, te Opšta bolnica u tom gradu, Specijalna bolnica za plućne bolesti Brezovik i Zavod za transfuziju nijesu imali pritužbe građana.

Ministarstvo po zahtjevima i pritužbama pacijenata, a u svakodnevnoj komunikaciji sa institucijama, reaguje odmah.

“Zdravstvene ustanove pisano po zahtjevu Ministarstva zdravlja ili pacijenta nakon utvrđivanja svih okolnosti za pojedinačne slučajeve, informišu Ministarstvo zdravlja o ishodu i preduzetim radnjama. Nakon toga Ministarstvo zdravlja o tome obavještava pacijenta koji je podnio prigovor”, kazali su i z Ministarstva zdravlja.

Navode da se najveći broj pritužbi građana iznosi putem telefona, te da se najveći dio rješava na dnevnoj osnovi.

Share.

About Author

Leave A Reply