BERANSKI OSNOVCI USPJEŠNI NA KONKURSU “SLIKA SVIJETA JE LJEPŠA BEZ CIGARETA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno je, povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31. maja, organizovalo jubilarni Dvadeseti nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori, u vremenu od 20. marta do 30. aprila, bila je „Slika svijeta je ljepša bez cigareta”.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u kojem su bili mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka, dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove sa Konkursa.

Pohvalu je dobila Nevena Ralević, učenica devetog razreda OŠ „Vukašin Radunović” iz Berana, škole koja je pohvaljena za kvalitet radova na Konkursu za likovne radove.

Na konkursu za literarne radove treće mjesto je osvojila Julija Golubović, učenica devetog razreda OŠ „Donja Ržanica”.

Odluku o nagrađenim literarnim radovima dobio je žiri u sastavu – Sanja Vojinović, Željka Prelević i Mersiha Sijarić, profesorice crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti.

Na ovaj konkurs je pristigao veliki broj radova, možda i najviše do sada, posebno likovnih, učenika/ca iz mnogih osnovnih škola u Crnoj Gori.

Share.

About Author

Leave A Reply