BERANSKI KOŠARKAŠI U POLUFINALU IDEA LIGE MLADIH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pionirska ekipa KK “Lim” izborila je plasman na polufinalni turnir pionirskog prvenstva Crne Gore, savladavši Balkanski ris, rezultatom 51:31, u utakmici koja je igrana u Plavu.

Ekipa iz Berana je, u okviru IDEA lige mladih košarkaša Crne Gore, ostvarila niz od pet uzastopnih pobjeda u drugom dijelu takmičenja, među kojima su posebno značajne one protiv timova, koji su im bili direktni konkurenti za plasman na polufinalni turnir. Pobjede su zabilježili u Bijelom Polju protiv favorizovane ekipe KK “Jedinstvo” rezultatom 64:59 i na domaćem terenu protiv KK “Pljevlja”, rezultatom 56:53.

Istakao bih da se radi o grupi talentovanih mladih košarkaša koji su svojim zalaganjem i pravim pristupom igri uspjeli da ostvare dobar rezultat u ligaškom dijelu takmičenja. Postignutom uspjehu doprinijeli su posvećenost i istrajan rad na treninzima. Kao treneru, posebno mi je zadovoljstvo što radim sa dječacima koji pokazuju predanost u radu, a prije svega ljubav prema košarci. Prioritetni cilj KK “Lim” je da se stvori baza talentovanih mladih košarkaša koji će moći da napreduju i omoguće u budućnosti postizanje još većih uspjeha. Nadam se da će se realizovati ideja pravilnog košarkaškog razvoja talentovanih igrača našeg kluba”, kazao je trener Mišo Nedeljković.

Dolazak do polufinala uspjehom smatra i kapiten ekipe Miloš Joksimović, koji je rekao da iza ovog rezultata stoji vrijedan rad.

“Zasluženo smo izborili plasman i mogućnost da se borimo sa najkvalitetnijim ekipama u Crnoj Gori. Posebno bih istakao da smo vrijedno trenirali i na taj način naš rad se isplatio. Mislim da smo kvalitetnom igrom, naročito u odbrani, postigli ovaj uspjeh. Trudićemo se da na polufinalnom turniru budemo dostojan rival ostalim ekipama“, dodao je Joksimović za Radio Berane.

Kao i u svakom kolektivnom sportu, zajedništvo je najčešče preduslov dobre igre, a to potvrđuje i jedan od igrača KK “Lim” Vojislav Spalević.

“Prije svega, želio bih da se zahvalim saigračima koji su timskom igrom doprinijeli našem plasmanu na polufinalni turnir. Nastojaćemo da trudom i radom na treninzima unaprijedimo svoje košarkaške vještine. Istakao bih da su ovom uspjehu u velikoj mjeri doprinijeli treneri Mišo Nedeljković, Blažo Ivanović i Danilo Jovanović koji su neumorno radili sa nama i bili nam velika podrška”, naglasio je Spalević.

Pionirsku ekipu KK Lim čine igrači Vojislav Spalević, Miloš Joksimović, Viktor Vulić, Dušan Zonjić, Ilija Čukić, Jovan Rakočević, Matija Babović, Milutin Asanović, Rade Fatić, Luka Labović, Vuk Babović, Damjan Šćekić, Stefan Anđić, Blagoje Popović, Filip Ćemović, Danilo Kovačević i Vasilije Ralević.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply