“BERANSKA SVAKODNEVNICA” INSPIRACIJA ZA PREDSTAVU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade”,  u beranskom Centru za kulturu, protiče u znaku IV smotre dramskog stvaralaštva za djecu i mlade, u okviru koje su nastupili i učenici OŠ “Vukašin Radunović” koji su izveli predstavu “Beranska svakodnevnica” kojom su se kritički bavili životom u maloj sredini.

 “Htjeli smo da napišemo nešto unikatno. Sve što smo predstavili je iskarikirano i uveličano, jer cilj nam je bio da nasmijemo publiku”, kazala je učenica  Anja Raičević i dodala da bi voljela da inspirišu i svoje drugare da nastave njihovim stopama.

Tekst za predstavu  učenici su uradili uz pomoć profesorice Maje Krgović, a kako kažu, bili  su inspirisani gradom, sugrađanima i njihovim svakodnevnicama.

“Imam sreću da radim sa kreativnim učenicima, koji na sve načine pokazuju svoj telenat. Ideju su dali oni, a interpretacijom i doradom smo došli zajedno do ove priče. Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo u narednom periodu nastaviti sa radom na sličnim predstavama”, dodala je Krgović.

Juče su na sceni Centra za kulturu, pored ove, izvedene još predstave “Izgubljena lutka” polaznika gradskog vrtića i “Pepeljuga” učenika osnovne škole “Vladislav Rajko Korać”.

Slađana Piper/ Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply