BERANE DOMAĆIN 39. SABORA LJEKARA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dom zdravlja „Dr Nika Labović“ i Opšta bolnica Berane biće danas i sjutra domaćini, najstarije medicinske manifestacije u regionu, 39-og Sabora ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije.

Teme ovogodišnjeg Sabora su Zdravstvena zaštita majke i djeteta i Promocija zdravlja i prevencija bolesti. Sabor je, ujedno, prilika da se razgovara i o ostalim temama i iskustvima vezanim za medicinsku struku.

“Sabor ljekara je odlična prilika za unapređenje znanja ljekara iz različitih oblasti medicine, poboljšanje dijagnostičkih postupaka i ishoda liječenja savremenim metodama, olakšanje usvajanja novih vještina i promociju napretka u stručnoj edukaciji”, istakla je direktorica Doma zdravlja Zuhra Hadrović.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić naglasio je da ovaj skup potvrđuje da Berane ne zaostaje za najsavremenijim tokovima moderne medicine u svijetu.

“Drago mi je što se ovaj prestižni skup održava u Beranama, čime šaljemo sliku da je naš grad bi i ostao medicinski uzor i većim sredinama. Mnoga čuvena imena medicinske struke svoje prve profesionalne korake napravili su upravo ovdje, u našim medicinskim ustanovama, a mnoga su i danas prisutna ovdje. Teme o kojima će se govoriti u ova dva dana garancija su da idemo u korak sa modernim evropskim dostignućima, što je za medicinu od izuzetnog značaja” rekao je Šćekić.

Uvodno predavanje održali su profesorka doktorka Vesna Miranović, profesorka doktorka Milica Bajčetić i profesor doktor Miodrag Radunović, a tokom Sabora biće prezentovan naučni Zbornik radova zdravstvenih radnika zaposlenih u ustanovama koje učestvuju u radu Sabora.

Sabor ljekara je akreditovan i podržan od strane Ljekarske komore Crne Gore kao simpozijum sa međunarodnim učešćem.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply