Apel policij: Ne vozite pod dejstvom alkohola

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz Uprave policije uputili su apel vozačima da, naročito tokom predstojećih praznika, prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju na putu, poštuju ograničenja brzine i izbjegavaju konzumiranje alkohola prije vožnje.

Načelnik načelnik Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja, Dragan Gorović, savjetovao je vozače da poštuju saobraćajne propise.

“Brzinu kretanja vozilom prilagodite uslovima i stanju na putu, poštujte ograničenja brzine kretanja vozilom, propisane zakonom, izbjegavate konzumiranje alkoholnih pića ako će te nakon toga upravljati vozilom, planirajte bezbjedan povratak do krajnjeg odredišta, ako ste ipak konzumirali alkohol, pozovite taksi, prijatelja ili člana porodice da vas odveze do planiranog odredišta, ako ste uočili drugog vozača na putu koji nekontrolisano upravlja vozilom i suprotno saobraćajnim propisima ili sumnjate da je pijan, ne oklijevajte, odmah obavijestite policiju na broj telefona 122, držite dovoljno odstojanje od vozila koje se nalazi ispred vas, kako bi mogli blagovremeno da reagujete u iznenadnim situacijama i tako izbegnete saobraćajni nezgodu, bbudite strpljivi i tolerantni tokom vožnje”, navodi se u saopštenju.

Službenici saobraćajne policije će i narednih dana vršiti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnom pažnjom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, istakao je Gorović.

Iz policije podsječaju da su najčešći uzroci ovih nezgoda su nepažnja vozača, vožnja pod dejstvom alkohola, neprilagođena brzina i drugi prekršaji povezani sa nepoštovanjem saobraćajnih propisa. 

Share.

About Author

Leave A Reply