AMSCG: DOBRI USLOVI ZA VOŽNJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori se saobraća po pretežno suvim putevima uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Oni su savjetovali orpeznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja. U zonama radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu Ulcinj – Krute saobraćaj je zbog miniranja prekinut za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 19 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići biće obustavljen od devet do 13 sati zbog završnih radova.

Na putu Krstac – Lovćen – Ivanova Korita saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Zbog radova na sanaciji nestabilne kosine na magistralnom putu Lipci – Vilusi, lokalitet Grahovo doći će do povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta od sedam do 19 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik autoputa Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Do završetka izgradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistarlnog puta Kamenari – Kotor i starog puta Risan – Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen.

Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tone.

Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

Share.

About Author

Leave A Reply