AMBASADORKA BUGARSKE U CRNOJ GORI U RADNOJ POSJETI OPŠTINI BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva boravila je u radnoj posjeti Opštini Berane, tokom koje se sastala sa predsjednikom lokalne samouprave Vuko Todorović i direktorom Opšte bolnice dr Miloradom Magdelinićem.

Posjeta ambasadorke uslijedila je povodom zatvaranja uspješno realizovanog projekta ,,Odgovor na Kovid 19 na sjeveru Crne Gore“, koji je podržan kroz razvojni program Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske preko crnogorske Ambasade ,,ODA 2022”.

Vrijednost projekta, za koji je Opština Berane aplicirala kod Ambasade Bugarske za Opštu bolnicu kao korisnika, iznosi 35.000 eura, bez PDV-a.

Kako se navodi na sajtu opštine, Todorović je naglasio da je lokalna uprava, na čelu sa projektnim timom, spremna da nastavi uspješnu saradnju sa bugarskom Ambasadom i  na drugim projektima koji se tiču važnih oblasti, a sve u cilju unapređenja životnog standarda u beranskoj opštini.

“Pomoć opštinama na sjeveru, koje su nažalost prepoznate kao manje razvijene, od velike je važnosti jer kroz projekte u velikoj mjeri unapređujemo infrastrukturu a samim tim i standard građana” kazao je on.

Ambasadorka Plugčieva izrazila je zadovoljstvo zbog, više nego uspješno realizovanog projekta, zahvaljujući, prema njenim riječima, profesionalnosti lokalne samouprave, odnosno Projektnog tima Opštine Berane na čelu sa projekt menadžerom Majom Pešić. Kako je kazala, Ambasada Bugarske ne krije zadovoljstvo što je imala priliku da, kroz projekat,  doprinese unapređenju uslova rada beranske Bolnice, što predstavlja veliki benefit ne samo za stanovnike Berana nego i sjevera Crne Gore. Ambasadi Bugarske je važno što kroz ovakve programe podrške može konkretno da bude od pomoći narodu Crne Gore, kao što je to učinila za Berane i još nekoliko drugih opština u zemlji.

Predsjednik Todorović i ambasadorka Plugčieva nakon sastanka obišli su Opštu Bolnicu, gdje su razgovarali sa direktorom dr Miloradom Magdelinićem i njegogovim saradnicima.

“Kroz projekat Opšta Bolnica dobila je opremu – sistem za kiseonik i hidraulične krevete za kovid odjeljenje. Beranska bolnica je renomirana zdravstvena ustanova, jedna od najboljih na sjeveru i Crnoj Gori, kako po kadrovskim kapacitetima, tako i u pogledu infrastrukture i opreme i samim tim zaslužuje da bude regionalni zdravstveni centar. Uz pomoć Vlade , intenzivno se radi na ispunjenju svih uslova kako bi u kratkom roku taj cilj bio i  postignut”  kazao je Magdelinić.

Share.

About Author

Leave A Reply