4 NAPITKA KOJA BI TREBALO PITI PRED SPAVANJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koliko ste već puta čuli, da ne bi trebalo da jedete prije spavanja, kako ne biste imali problema sa kilažom. Ipak postoje neki napici, koje bi bilo idelano popiti prije spavanja, kao neku vrstu noćnog detoxa, kako biste uspješno skinuli nekoliko centimetara u struku.

Sastojci ovih detox napitaka, blagotvorno utiču na naš organizam, pa će aktivirati naš metabolizam i olakšati nam proces mršavljenja.

1. Sok od krastavaca

Krastavac ima malo kalorija, a obiluje antioksidantima, pa čisti vaše telo od svih štetnih materija tokom noći. Sok od svježeg krastavca, razblažite vodom i popijte pred spavanje. Rezultat ćete vidjeti nakon svega nekoliko dana. Još je učinkovitije ako soku od krastavaca dodate sveže cijeđeni, limunov sok.

2. Čaj od đumbira

Čaj od đumbira pomaže vašem tijelu da bolje apsorbuje hranljive materije, a stručnjaci tvrde da ga je najbolje piti pred spavanje. Pomoći će i u boljem varenju hrane. Čaj od đumbira biće neuporedivo ukusniji, ako mu dodate malo limuna.

3. Zeleni čaj

Ispijanje zelenog čaja pred spavanje, prije svega poboljšava kvalitet sna. Uz to, ubrzava metabolizam i efikasno razgrađuje masnoće u tijelu. S obzirom da je zeleni čaj pun antioksidanata, pomaže u gubljenju telesne težine i topljenju masnih naslaga.

4. Sok od grejpa i cimeta

Sok od grejpa bogat je vitaminom C, pa prije svega utiče na kvalitet vašeg imuniteta. Uz to, ovaj napitak ubrzava rad metabolizma.

Ispijanjem ovih napitaka, prije sna, ubrzaćete svoj metabolizam, ojačati imunitet i obezbediti sebi kvalitetniji san.

Izvor: lepota i zdravlje

Share.

About Author

Leave A Reply